24.01.2018

Polenta jeszcze inaczej.

Ciekawe co by Włosi powiedzieli na dzisiejszą wersję. Polenta w sosie pomidorowym z soczewicą? A może jeszcze cukinia? Proszę bardzo! I tym razem, podobnie jak w poprzedniej wersji podduszam cebulkę z mielonym chilli (ostrym jak cholera, ja lubię!) dorzucam pokrojoną w kostkę cukinię, duszę przez chwilę, dodaję kartonik pomidorowej passaty i puszkę soczewicy (z zalewą). Do zawartości garnka dodałem kaszkę. Tym razem polenta została pokrojona w kostkę. Ponieważ polenta stała w lodówce pozwoliłem jej się trochę pogotować w sosie.

Zanim dodałem polentę

Chcecie wiedzieć, co było dalej? A wchłonąłem danie za pomocą paszczy. Połowa sosu została mi na jutro. Ale tym razem to nie będzie polenta. Cztery dni pod rząd wystarczą.

Efekt końcowy

I znów ciężko było przenieść nogę, przez ramę. No, bo jak chcesz osiągnąć jakiś cel, pracujesz początkowo na dwa etaty. Powoli "rozkręca się" moja firma, której poświęcam czas popołudniami, po pracy i w weekendy. Czasem, w niedzielę, gdy nie mam ...

10.10.2018

Kolarskie spodenki

Kolarskie spodenki mają prawdopodobnie równą ilość zwolenników jak i przeciwników. Kiedyś, jeden z "kucharzących" po świecie dziennikarzy powiedział, że w obcisłym to on się nie widzi, bo wygląda "pedalsko". czy jakoś tak to określił, nie wiem, nie oglądałem jego programów ...

Powiało chłodem. Po sobotnich opadach, niedziela przywitała południową Anglię bezchmurnym niebem i pięcioma stopniami ciepła. Temperatura w ciągu dnia podpełzła do piętnastej kreski, by już około czwartej po południu zmusić mnie, po powrocie do domu, do założenia po raz pierwszy ...